perjantai 5. helmikuuta 2010

Lehtijuttuja doulista

Uusimmassa Kaksplus -lehdessä (2/2010) on juttu "Hyvä synnytystiimi". Siinä on haastateltu kolmea synnytyksessä mukana ollutta tukihenkilöä, joista yksi on Helsingissä toimiva doula Veera Gindonis. Veera on haastattelussa kuvannut hyvin doulan toimintaa ja siihen liittyviä asioita ja ajatuksia. Kannattaa siis lukea! :)


"On tutkittu, että doulan mukanaolo vähentää lääketieteellisten toimenpiteiden tarvetta myös silloin, kun synnyttäjän läheinen on mukana."

"Luottamus synnyttäjän ja doulan välillä on tärkeä. Tapaan synnyttäjän yhdestä kolmeen kertaan ennen synnytystä. Selvitämme muun muassa, mitä synnyttäjä toivoo minulta ja onko hänellä aiempia kokemuksia kuten vaikeita synnytyksiä, joista olisi hyvä tietää. Usein synnytykseen osallistuva läheinenkin osallistuu keskusteluihin."

Kaksplus 2/2010, kirj. Elina Teerijoki, haast. Veera GindonisMother & Baby -lehdessä (1/2010) oli hiljattain myös juttu doulista. Artikkeli "Doulas: the future of childbirth?" oli myös erittäin antoisa ja realistinen. Siinä kerrottiin myös doulan työstä ja joitain synnyttäjien kokemuksia. Ainoa ero Suomeen on se, että Iso-Britanniassa doulat ovat maksullisia.


"More and more women crave the one-to-one care that they can't get from a midwife. They want someone who can be there all the way through their labour, by their side and on their side." (Says Valerie Goekoop of Doula UK.)

(Mother & Baby 1/2010, kirj. Becky Sheaves)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti