maanantai 10. maaliskuuta 2014

Doulat vierailulla Taysissa

Naistenpäivän aattona, perjantaina 7.3. teimme iloisen aamupäivävierailun TAYSin synnytysosastolle. Doulapiiri on nyt toiminut Tampereen Napapiirillä reilut kymmenen vuotta. Olemme kiitollisia uudistuksista, joita TAYSin synnytysosaastolla on tässä ajassa tapahtunut, mm siitä, että nykyisin synnyttäjällä saa olla mukanaan sekä lapsen isä että doula.

Monessa muussakin asiassa on menty yhä perhekeskeisempään ja yksilöllisempään suuntaan, ja yhteistyö sairaalan kanssa on lämmintä ja vuorovaikutteista.

Haluaisimme kiittää kätilöitä, jotka tekevät raskasta vuorotyötä suurella sydämellä ja päätimme viedä kätilötiimille suklaarasioita. Koskapa meillä ei ole minkäänlaista rahoitusta tai julkista tukea toiminnallemme, oli ihanaa, että saimme suklaat lahjoituksena ylöjärveläiseltä Suklaatilalta.

Suklaatilan Katja Järvenpää oli heti innolla mukana tempauksessa. ”Synnytin kaksoset viisi vuotta sitten TAYSissa ja sain erinomaista palvelua. Kiitollisuus kätilöitä ja kaikkia avustaneita kohtaan on suurta”, herkistyi Katja muistelemaan. Suklaat olivat käsintehtyjä konvehteja kauniissa rasioissa, ja rasiat noutanut Koskisen Eeva ei voinut vastustaa kiusausta, vaan osti kotiinkin omat naistenpäivän eväät.

Iloiselle missiolle pääsivät mukaan Eevan lisäksi Katja Valaskivi, Hanna Hirvonen, Elina Sillanpää ja Minna Lepola.Tapasimme ensin synnytysvastaanoton kätilöt ja jatkoimme siitä synnytyssalin kahvihuoneeseen, jossa viivähdimme hetken jutustellen. Kätilöitä oli paikalla puolisen tusinaa juuri sopivasti lounastaan lopettelemassa, joten suklainen jälkiruoka tuli juuri sopivasti. Lopuksi pääsimme vielä kätilö Hanni Hiltusen seurassa tutustumaan allashuoneeseen.

Lämpimät kiitokset vielä Suklaatilan avokätisestä osuudesta tähän hyvänmielen aamupäivään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti