tiistai 9. lokakuuta 2018

Tiedote: Doulien kysyntä ylittää tarjonnan, ratkaisuksi kokeillaan ”hetidoulausta”

Tampereen doulapiirin doulia kysytään tueksi synnytyksiin yhä enemmän. Tätä nykyä syntyy tilanteita, joissa doulia on hankala saada riittämään kaikille pyytäjille. Tilanne todennäköisesti jatkuu ainakin ensi kevääseen.

Doulapiirin doulat ovat vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka tarjoutuvat tueksi synnytyksiin silloin, kun heidän oma elämänsä antaa myöden. Koska piirin toimintaa ei tue mikään virallinen taho, ei doulien riittävyyttä voida varmistaa rahaa käyttämällä. Pyrimme kuitenkin parhaamme mukaan tarjoamaan doulapyynnön esittäjille ainakin jonkinlaista tukea. Doula voi siis tarjoutua avuksi, vaikkei voikaan aukottomasti päivystää ja luvata varmasti pääsyä synnytykseen ajankohdasta riippumatta. Doula kertoo aina selvästi aikataulurajoituksensa tuettavalle.

Suuren kysynnän vuoksi olemme myös ottaneet käyttöön ns. hetidoularingin. Jos varsinaiseksi doulaksesi lupautunut vapaaehtoinen ei pääsekään mukaan synnytykseesi, voi hänen tilalleen pyytää päivystävän hetidoulan. Tällöin hälytyksen saanut, vapaana oleva Doulapiirin doula lähtee mukaan synnytykseen. Hetidoulan käytöstä voi sopia myös etukäteen.

Kannustamme doulaa toivovia osallistumaan Doulapiirin doulailtoihin, joissa on mahdollisuus tavata useita doulia, löytää mahdollisesti itselle sopiva doula ja tavata hetidoularingin doulia. Seuraava doulailta on 21.11. klo 18 Tampereen Napapiirillä.
 
Jos haluat varmistaa sen, että synnytyksessäsi on varmasti etukäteen tuntemasi doula, kannattaa tutustua Tampereella toimiviin ammattilaisdouliin ja tiedustella heidän varaustilannettaan ja hintapolitiikkaansa.

Sydämellisin synnytysterveisin Doulapiirin doulat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti