keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Otteita doulille tulleista palautteista 2011

Tammikuu 2011

Koin doulan mukana olon synnytyksessä erittäin positiivisesti. Koin, että minulla oli mukana joku, joka jaksaa kokemuksella/näkemyksellä tsempata minut loppuun asti. Todella keskeistä oli se, että sai tavata doulan niin ennen kuin jälkeenkin synnytyksen. Hienoa oli myös se tuntu, että doulalla oli koko ajan aavistus siitä missä kohtaa synnytys menee ja tuki sen mukainen. Ja doula on synnytyksessä juuri sinua/perhettä varten..

Anu


Toukokuu 2011

Doulan läsnäolo oli ehdottomasti hyvä juttu. Ensimmäinen synnytykseni oli sujunut paperilla katsoen tosi hienosti, mutta siitä oli jäänyt jotenkin ulkopuolinen olo. Toisen synnytykseni halusin sujuvan osallistuvammin siten, että saan aktiivisemmin olla mukana ja päättää asioista. Doula oli oleellinen tekijä siinä, että tämä onnistui. Koin että doula otti minut huomioon yksilönä ja oli kuin silta perheemme ja sairaalan välillä - eräänlainen välittäjä. Doulan läsnäolo muutti ajatukseni synnyttämisestä paljon positiivisemmiksi.

Äiti -83


Kesäkuu 2011

Tärkeintä doulassa oli tieto siitä, että synnytyksessä on mukana henkilö, joka tietää synnyttäjän toiveet ja tekee kaikkensa, että näitä toiveita myös kunnioitetaan. Tämä ainakin itsellä auttoi hirveästi siihen, että pystyi rentoutumaan. Doula on mielestäni korvamaton apu niin synnyttäjälle itselleen kuin myös tulevalle isälle. Varsinkin, jos kyseessä on ensisynnyttäjä, ehdottomasti doula mukaan.

SM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti