Doulat


 Eeva 

Olen vuonna 1979 syntynyt, monien mutkien kautta Etelä-Karjalasta Tampereelle päätynyt äiti, puoliso, sisko, täti, synnytysaktivisti ja doula. Minulla on itselläni neljä erilaista, voimakasta ja voimaannuttavaa synnytyskokemusta. Taysissa olen synnyttänyt 2011, 2014, 2016 ja kuopuksemme syntyi suunnitellusti kotona 2017.

Doulapiirin doulakoulutuksen olen suorittanut 11/2014. Olen käynyt vuosien mittaan useita synnytysaiheisia kursseja ja valmennuksia ja näiden kurssien antia hyödynnän doulan työssäni. Käymiini koulutuksiin kuuluu mm. akupainanta, lantion tasapainoitus, vesi synnytyksessä ja hypnosynnytys. Lisäksi olen käynyt minikursseja mm. rebozon ja gua shan hyödyntämisestä. Olen myös ollut useita vuosia mukana Aktiivinen Synnytys ry:n toiminnassa vetämällä mm. synnytysteemailtoja Tampereen Napapiirillä. Voisi sanoa, että raskaus- synnytys- ja lapsivuodeasiat ovat sydämeni asia.

Synnyttävä nainen on kuningatar ja hänen ehdoillaan edetään! Tarjoan siis sinun tarpeisiisi räätälöityä turvaa ja yksilöityä tukea. Voin auttaa sinua halutessasi jo raskausaikana esimerkiksi synnytykseen valmistautumisessa ja halutessasi tulen mukaan synnytykseesi. Työkalupakissani on laaja repertuaari luonnonmukaisia kivunlievitysmenetelmiä. Hengitän sinun kanssasi ja tuen vaikka äänen käytössä vierelläsi. Tarjoan sinulle lempeää ja läsnäolevaa tukea, ja huomioin myös synnytykseen mukaan tulevan puolison/toisen tukihenkilön tärkeänä osana kannattelevaa synnytyskokemusta. Haluan auttaa sinua etenemään vaistojesi mukaan ja olla luomassa synnytykseen ihanaa flowta, rauhaa ja turvallisuudentunnetta.


Erika

Olen -81 syntynyt ja kaksi lasta itse (2008, 2013) synnyttänyt doula. Olen uusperheen äiti, perheeseeni kuuluu lasteni lisäksi myös mieheni ja hänen kolme tytärtä. Asumme Kangasalla ja minulla on auto käytössäni. 

Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja olen töissä kaupan alalla. Olen käynyt kaksi doulakoulutusta: Aktiivinen synnytys ry:n doulakoulutuksen vuonna 2009 ja seuraavana vuonna Ensi- ja turvakotiliiton koulutuksen Tampereella. Doulana olen toiminut siitä lähtien vapaaehtoispohjalta Tampereen doulapiirissä, synnytyksiä on takana jo kymmeniä ja siten mukaan mahtuu hyvin erilaisia synnytyksiä (kuten sektio ja kotisynnytys). Lisäksi olen täydentänyt osaamistani erilaisilla kursseilla, kuten synnytyslaulu-, hypnosynnytys-, imetysohjaaja- ja vauvan rauhoitelukurssilla. Olen ollut mukana myös Aktiivinen synnytys ry:n toiminnassa; Napapiirillä pidettävissä synnytysaiheisissa keskusteluilloissa sekä useissa eri tapahtumissa.

Minua on aina kiehtonut synnytysteema ja vauvat. Ensimmäisen oman synnytykseni myötä kiinnostus vaan kasvoi. Oli huikeaa kokea sellainen kehon voima ja endorfiinit. Tapahtuma oli yhtä aikaa jotain niin luonnollista, mutta silti ainutlaatuisen ihmeellistä.

Motiivina itsellä toimia doulana on halu edistää perhelähtöisempää synnytyskulttuuria, halu auttaa ja palvella sekä päästä itsekin osalliseksi kokemaan uuden elämän ja syntymän ihme.
Synnytys vaatii äidiltä voimavaroja ja hän kaipaa tukea ja neuvoja. Doula kulkee koko synnytyksen mukana, kun taas esimerkiksi sairaalan henkilökunta voi vaihtua moneenkin kertaan. Moni myös saattaa miettiä, mihin doulaa tarvitaan, jos puoliso on tulossa tukihenkilöksi? Mutta tapahtuma on puolisollekin mieltä mullistava ja esikoisen ollessa kyseessä uusi. Doulan avulla myös puoliso voi pystyä paremmin tukemaan synnyttävää äitiä.

Doulana haluan toimia äidin toiveiden mukaisesti ja tukea häntä valinnoissaan. Siksi on hyvä tavata raskausaikana ja keskustella synnytykseen liittyvistä asioista sekä tutustua. Valmistautuminen on tärkeää ja synnytys on paljon muutakin, kuin pelkkä fyysinen tapahtuma. Doulana pyrin omalta osaltani saamaan synnytyksestä äidille ja perheelle hyvän kokemuksen, yhden elämän ihanimmista tapahtumista.


Emmi

Olen Emmi, vuonna -90 syntynyt kahden  lapsen äiti itä-Tampereelta. Autolla pääsen kulkemaan tarvittaessa eri puolille Pirkanmaata. Doulapiirin doulakoulutuksen kävin keväällä 2017 ennen kuopuksemme syntymää. Äidin ja doulan roolien lisäksi toimin myös Imetyksen tuki ry:n tukiäitinä, ja autan doulattaviani mielelläni myös imetysasioissa.

Oma ammattitaustani on sosiaalialalla, joten muiden auttaminen ja monenlaisissa tilanteissa vierelläkulkeminen on tuttua ja lähellä sydäntäni. Päätin ryhtyä doulaksi kuopustamme odottaessani, sillä valmistautuessani omaan synnytykseen ymmärsin miten paljon hyötyä doulasta on synnyttäjälle jo ennen synnytystä, sen aikana ja joskus myös synnytyksen jälkeen.

Jollain tasolla synnytykset ovat aina kiinnostaneet minua, haaveammattini lapsena oli kätilö. Mutta haluan mielummin olla se, joka on synnyttäjän kanssa koko synnytyksen ajan ja antaa tälle kaiken aikansa keskittyen vain äitiin sekä puolisoon/tukihenkilöön ja heidän synnytykseensä, tavoitteenani tarjota perheelle mahdollisimman onnistunut ja hyvä synnytyskokemus.

Doulana kuuntelen herkällä korvalla synnyttäjän toiveita ja pyrin tarjoamaan tietoa synnytyksestä sekä erilaisista lääkkeettömistä kivunlievityskeinoista. Koen, että synnytystä edeltävät tapaamiset ovat tärkeitä tutustumishetkiä doulan ja perheen välillä ja synnytyksen aikana on doulan helppo olla sillä hänellä on jo tiedossa se, mitä toiveita synnyttäjällä on. Jokainen äiti on erilainen ja jokainen synnytys ainutlaatuinen kokemus, joten doulana antamani tuki on myös hyvin yksilöllistä ja aina synnyttäjän tarpeiden mukaista.

I'm also able to be a doula for a non-Finnish-speaking family. I'm a mother of two and a doula since spring of 2017. I can also provide help with any issues regarding breastfeeding.
As your doula, it's important to me to listen carefully to your thoughts about giving birth and what you might wish for your labor, to provide you with information about birth in general and possible non-medical pain relief methods etc. and do my best so you could have a good experience in childbirth.


Annika

Olen -89 syntynyt kolmen lapsen äiti. Omat pienokaiseni ovat syntyneet -11, -12, -16. Doulaaminen minua alkoi kiinnostaa toisen lapseni syntymän jälkeen ja tämä on juuri minulle sopiva vapaahetoistyön muoto.

Olen ollut kolme vuotta ensi- ja turvakotien liiton doulana keväästä 2014-2017 syksyyn asti ja doulapiirillä aloitin keväällä 2016. Ensi- ja turvakotien liiton perehdytyksen ja doulapiirin koulutuksen lisäksi olen myös käynyt synnytyslaulukurssin ja kotisynnytystä doulille-kurssin. Doulaamisen lisäksi toimin myös Imetyksen tuki ryn imetystukiäitinä, joten voin myös auttaa imetykseen liittyvissä pulmissa ja mietinnöissä. Vahvuuksiani doulana on reippaus ja sopeutuvuus. 

Olen puheliaasta luonteestani huolimatta tositilanteessa tyyni ja rauhallinen. Doulana haluan tukea perhettä ja synnyttäjää heidän omien toiveiden ta tarpeiden mukaisesti ja olla rinnallakuljikana raskauden, synnytyksen ja ensimmäisten päivien aikana.Minulla on auto käytässäni, joten kulkemiseni ei ole riippuvainen julkisesta liikenteestä, vaikka mielelläni sitä suosinkin.

 

Puuterikukka

Olen Puuterikukka, Kittilässä 1983 syntynyt kolmen pienen pojan äiti ja ihanan miehen vaimo Tampereelta. Taysissa olen synnyttänyt 2014 ja 2016, sekä kotona 2017. Ammatiltani olen farmaseutti, hiihdonopettaja ja kuntovalmentaja. Harrastan tanssimista ja laulamista.
Olen käynyt doulakoulutuksen lisäksi vesisynnytyskoulutuksen, hypnosynnytyskoulutuksen ja lantion tasapainotus- kurssin. Osaan käyttää mm. akupainantaa, rebozo-huivia, guasha-kampaa ja aromaterapiaa synnyttäjän avuksi, sekä ohjata rentoutumisessa esimerkiksi ääntä, liikettä, vettä ja lämpöä apuna käyttäen.

Osaan myös auttaa imetysasioissa ja kantovälineissä. Järjestän mielelläni doulattavilleni Mother Blessing- juhlia aikataulujen sallimissa rajoissa, ja minua kiinnostaisi pitää synnyttäneille myös sulkemisseremonioita. Toimin Aktiivinen synnytys ry:n aktiivina pitäen esimerkiksi synnytysteemailtoja Napapiirillä, ja haluan edistää perhelähtöistä synnytyskulttuuria sekä synnyttäjän oikeuksia.

Tuen synnyttäjää ja perhettä yksilöllisesti kunkin tarpeiden mukaan. Voin olla tukena joko odotusaikana, synnytykseen valmistautumisessa, synnytyksessä tai synnytyksen jälkeen postpartum-doulana, tai kaikkia näitä. Voin toimia tarvittaessa heti-doulana eli tulla synnytykseen mukaan sen käynnistyessä mikäli sillä hetkellä olen vapaana.

Minuun voi ottaa myös yhteyttä jos on jo synnyttänyt ja haluaa käydä läpi synnytystään tai kaipaa tukea synnytyksestä palautumiseen.

Doulana minusta on hienoa olla tukena naisille ja perheille heidän matkallaan, auttaa voimaantumaan, olla läsnä elämän tärkeimpinä hetkinä. Voimauttava synnytyskokemus kantaa äitiä ja vauvaa sekä koko perhettä pitkälle vauvavuoteen ja elämään, ja sitä kautta luo hyvää energiaa eteenpäin. Olisi hienoa, että jokainen synnyttäjä voisi synnytyksen koittaessa tuntea levollisuutta ja luottamusta itseensä, kehoonsa ja vauvaansa. Tätä edesauttaa olo siitä, että on turvassa ja kannateltuna, missä tukihenkilöillä on tärkeä rooli.Oona

Olen Oona Vuokko, -87 vuonna syntynyt, kolmen lapsen äiti, vaimo, koulutettu doula sekä imetysohjaaja (WHO). Toimin tällä hetkellä Doulapiirin yhteys- ja vastuuhenkilönä.

Omat synnytyskokemukseni, sekä työni hoitoalalla innoittivat minut kouluttamaan itseni doulaksi. Poden tätä nykyää mitä luultavimmin kroonista synnytys- ja vauvakuumetta. Olen kokenut kolme omaa, kovin erilaista synnytystä, kaikki unohtumattomia ja voimaannuttavia kokemuksia. Viimeisimmässä synnytyksessäni minulla oli vihdoin mukana oma doula. Koen että doulan läsnäolo synnytyksessäni oli hyvin merkittävä tekijä hyvään synnytyskokemukseeni, mutta myös tärkeä ja hyvä oivaltamisen paikka omaan doulaamiseeni.

Synnytykset ovat kiehtoneet minua aina, ensimmäisen oman synnytykseni myötä kiinnostuin oppimaan lisää. Mitä enemmän opin ja kehityn, sitä enemmän innostun synnytyksistä, ja sitä nopeammin kiintymykseni synnytyksiä kohtaan kasvaa. Olen kiitollinen siitä kuinka monenlaisiin synnytyksiin olen doulana saanut osallistua, jokainen synnytys on ollut kaunis ja merkittävä, jokainen kohtaaminen ja doulaussuhde ikimuistoinen. Olen toiminut doulana sekä sairaala- että kotisynnytyksissäkin, niin alatie- kuin sektiosynnytyksissäkin. 

Luonteeltani olen ihmisläheinen, luotettava ja välittävä, omistan suuren halun auttaa ja olla hetkessä läsnä. Doulana haluan ottaa jokaisen synnyttäjän huomioon yksilönä ja olla osaamisellani auttamassa synnyttäjää ja hänen perhettään luomaan ainutkertaista ja voimaannuttavaa matkaa läpi synnytyksen. Kunnioitan jokaisen odottajan valintoja ja näin ollen haluan tukea monipuolisesti erilaisia toiveita ja tarpeita. Ohjaan ja opastan tarvittaessa imetykseen sekä vauvan hoitoonkin liittyvissä asioissa.

Synnytyskassissani kulkee mukana esimerkiksi tens-laite, Gua Sha -kampa sekä Rebozo -liina. Olen perehtynyt laajasti lääkkeettömiin rentoutumis- sekä kivunlievitysmuotoihin ja kerron niistä mielelläni mahdollisimman kattavasti myös synnyttäjälle sekä mahdolliselle tukihenkilölle. Olen lisäkouluttautunut mm. synnytyslaulun ja Liikuta lasta lantiossa -koulutuksen merkeissä. Käytössäni on auto, joten pääsen vaivattomasti kulkemaan ympäri pirkanmaata.

Olen Suomen Doulat ry:n jäsen. 

Jenni

Hei! Olen Jenni, vuonna -83 syntynyt tamperelainen äiti. Minulla on tammikuussa 2015 syntynyt tytär, jota hoidan kotona.

Doulana toimimisesta kiinnostuin alunperin oman synnytykseni myötä kun huomasin, kuinka paljon tukea synnytyksen aikana voikaan tarvita. On valtavasti erilaisia tapoja valmistautua synnytykseen ja synnyttää. Jokaisella synnyttäjällä on omanlaisia ajatuksia, toiveita ja tarpeita synnytyksen suhteen. Myös tukihenkilö voi kaivata tukea ja apua. Haluan tukea äitiä ja perhettä heidän toiveidensa mukaisesti tällä matkalla, niin raskauden ja synnytyksen aikana kuin uutena perheenäkin. Toivon, että voin auttaa heitä valmistautumaan synnytykseen ja löytämään juuri sen oman tapansa synnyttää.

Olen käynyt synnytyslaulukoulutuksen ja autan äidin niin halutessa häntä tutustumaan myös muihin lääkkeettömiin kivunlievitysmenetelmiin ja käyttämään näitä synnytyksen aikana. Voin opastaa myös tukihenkilöä synnyttäjän tukemisessa ja avustamisessa, jos perhe näin toivoo.

Doulana toimimisen lisäksi olen koulutettu imetystukiäiti. Autan äidin niin toivoessa mielelläni myös imetykseen valmistautumisessa ja muissa imetykseen liittyvissä asioissa.
Minulla ei ole autoa käytössäni, julkisilla kulkuvälineillä pääsen kuitenkin sujuvasti kulkemaan. Puhun suomea ja englantia.

Johanna


Olen 1983 syntynyt äiti, vaimo, tytär, sisar ja doula. Asun mieheni ja kolmen lapseni (s. 01/12, 05/14 ja 06/16) kanssa Lempäälän Kuljussa. Siviiliammatiltani olen projekti- ja asiakkuuspäällikkö ja koulutukseltani olen diplomi-insinööri sekä ammatillinen opettaja. Opiskelen myös tällä hetkellä työnohjausta.

Matkani doulaksi on ollut täynnä oivalluksia, sattumaa ja sisäistä heräämistä, sillä koin oman ensimmäisen synnytykseni monin tavoin uuvuttavana ja hankalana. Toisen synnytykseni lähestyessä tapasin sattumalta doulan, joka vihdoin osasi kuunnella tuntemukseni ensimmäisestä synnytyksestäni oikealla tavalla, osasi ohjata minut etsimään tietoa ja johdatteli minut valmistautumaan aivan eri tavoin tulevaan koitokseen. Lopulta synnytys oli yllätyksekseni aktiivinen, upea, voimaannuttava ja eheyttävä kokemus, joka sai minut ymmärtämään miten valtavan voiman luottamus omaan kehoon, usko synnytykseen ja omaan itseensä naiselle antaa. Kolmannen lapseni synnytin suunnitellusti kotona.

Keskimmäisen lapseni ollessa puolivuotias, osallistuin Tampereen Napapiiri ry:n Doulapiirin doulakoulutukseen ja olen doulannut alkuvuodesta 2015 alkaen. Olen myös Doulakan sertifioima synnytysdoula.

Doulana minulle on ensiarvoisen tärkeää tukea perhettä löytämään oman tapansa valmistautua tulevan vauvan syntymään. Haluan kulkea mukana tuolla tärkeällä matkalla sekä toimia tukena synnytyksessä niin äidille kuin puolisollekin. Ajattelen myös ettei ole olemassa yhtä oikeata tapaa synnyttää, vaan tärkeintä on äidin omien toiveiden noudattaminen oli kyse sitten alatiesynnytyksestä tai sektiosta, lääkkeellisestä tai lääkkeettömästä synnytyksestä. Ohjaan kuitenkin mielelläni synnyttäjää käyttämänä apuna myös vaihtoehtoisia kivunlievitysmenetelmiä, kuten esimerkiksi erilaisia asentoja, ääntä, akupainantaa, rebozoliinaa ja niin edelleen. Mikäli synnytyksessä on mukana myös toinen tukihenkilö, pidän tärkeänä, että hän on myös aktiivinen osa synnytystiimiä.

Kuljen omalla autolla, joten minulla on mahdollisuus doulata perheitä myös Tampereen ympäristökunnissa.

I am able to be a doula for English speaking families as well.

Meri-Tuulia

Moikka! Olen Meri-Tuulia, kahden lapsen äiti Sastamalasta. Minulla on auto, joten pääsen kulkemaan ympäri Pirkanmaata. Doulapiirin koulutuksen olen käynyt joulukuussa 2018. Kotiäitiyden ja doulauksen lisäksi toimin Imetyksen tuki ry:n imetystukiäitinä ja Kantoliinayhdistyksen kantotukihenkilönä. Ammatiltani olen yhdistelmäajoneuvonkuljettaja.

Kiinnostumiseni doulana toimimisesta kyti pienellä liekillä jo esikoisen odotusaikana, mutta hänen syntymänsä jälkeen (2016) jäin koukkuun kaikkeen mikä liittyi odotusaikaan, synnytyksiin ja sen jälkeiseen elämään. Nyt kuopukseni syntyessä 2018 kiinnostuin doulani myötä vielä syvemmin doulana olosta ja sitä kautta olen päätynyt vapaaehtois doulaksi. Koin, että doulasta oli kuopuksen aikana paljon hyötyä ja oli ihanaa tietää että synnytyssalissa oli joku jolla ei ollut mihinkään kiire ja oli vain minua ja puolisoani varten. 

Mitä enemmän opin raskaudesta, synnytyksestä ja niiden jälkeisestä ajasta, sitä enemmän innostun ja haluan kuulla enemmän. Vaikka olen uusi doula, niin pystyn ammentamaan tietotaitoani omista synnytyskokemuksistani, itsenäisestä opiskelusta ja koulutuksesta. 

Puheliaasta ja energisestä luonteestani huolimatta, olen tosipaikan tullessa rauhallinen ja tyyni. Doulana koen olevani lempeä, helposti lähestyttävä, kannustava ja läsnä oleva. Haluan ottaa jokaisen synnyttäjän yksilönä huomioon, kuunnella herkällä korvalla toiveita ja auttaa saamaan mahdollisimman onnistuneen ja hyvän synnytyskokemuksen. 

Käsieni, hengityksen ja äänen käytön lisäksi doulauskassistani löytyy Elle TENS-laite. Näiden lisäksi kassissani on tilaa Gua Sha kammalle, rebozoliinalle, hierontavälineille ja suklaalle, jota synnyttävä ja hänen läheisensä voivat napsia synnytyksen aikana.

 

Marika

Tervehdys! Olen Marika, vuonna 1982 syntynyt kahden lapsen äiti. Perheemme asuu Tampereen Vuoreksessa. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, kätilö ja terveydenhoitaja – hoitoalan työkokemus on kertynyt naistentautien osastolla sekä erityisesti synnyttäneiden parissa. Vuoden 2017 alusta olen toiminyt päätoimisena yrittäjänä kotoa käsin ja samalla työni rinnalle tuli doulan arvokas tehtävä.
En ole koskaan kokenut olevani tarvittaessa hyvin nopeita päätöksiä tekevä synnytyssalikätilö vaan luonteeseeni sopii enemmänkin rauhallisempi ohjaaminen ja tukeminen, läsnäolo kaikin tavoin. Sain onnekseni olla tukihenkilönä ystäväni synnytyksessä keväällä 2016 ja silloin havahduin huomaamaan, mikä on se oikea paikka minulle synnytyssalissa. 

Napapiirin doulakurssin kävin keväällä 2017 ja doulataipaleeni alkoi elokuussa, kun sain kunnian olla ensimmäisessä synnytyksessä virallisesti doulana ja kokemus oli upea.

Doulana minulle on tärkeää tutustua hyvin perheen ja odottavan äidin toiveisiin sekä synnytyksestä että roolistani sen yhteydessä. Tavoitteenani on mahdollistaa osaltani hyvä synnytyskokemus niin äidille kuin puolisolle – olemalla läsnä ja tukemalla joka hetkessä, tarjoamalla erilaisia kivunlievityskeinoja ja näkemystäni synnytyksen kulkuun liittyen. Olen kätilöopintojeni yhteydessä käynyt imetysohjaajakoulutuksen ja aiemmin työssäni perehtynyt aiheeseen käytännössä, olen siis mielelläni avuksi myös imetyksen aloitukseen liittyvissä asioissa. Terveydenhoitajakoulutustani myös hyödynnän mielelläni, jos vauvan ensipäivät ja hoitaminen herättävät kysymyksiä. Lapsen syntymä on yksi elämän ikimuistoisimmista tapahtumista, tehdään siitä yhdessä paras mahdollinen.


Katja

Olen kahden, jo vähän isomman lapsen (synt. 1995 ja 1999) äiti. Työskentelen yliopistossa tutkijana.
Doulana tärkein tehtäväni on tukea ja kannustaa äitiä ja auttaa häntä löytämään oma tapansa synnyttää. Jos mukana on puoliso, pyrin auttamaan häntä äidin tukemisessa. Ajattelen niin, että jokaisessa raskaana olevassa naisessa on periaatteessa kaikki se voima, taito ja ymmärrys, mikä synnyttämiseen tarvitaan. Doulana tehtäväni on auttaa synnyttäjää ottamaan omat kykynsä käyttöön. Kannustava ilmapiiri ja synnyttäjän oman kropan viisauteen luottaminen vievät synnytystä jo pitkälle. Kivun kokemus on lievempi, kun synnyttäjä kokee olonsa turvalliseksi. Tukea tuo myös runsas valikoima lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja.

Omissa synnytyksissäni olen saanut tärkeimmän avun vedestä.  Molemmat lapseni ovat syntyneet ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Doulana minulla on kokemusta myös lääkkeellisen kivunlievityksen käytöstä. 

Omat kokemukseni ja laaja kirjallisuus kertovat, että aktiivinen, mahdollisimman luonnonmukainen synnytys on paitsi lapsen ja äidin terveyden kannalta paras vaihtoehto, myös syvällinen, vahvistava ja iloa tuottava onnistumisen kokemus. Siksi kannustan synnyttäjää selviytymään mahdollisimman pitkään ilman lääkkeitä. Synnytys voi olla aktiivinen myös silloin, kun päädytään lääkkeiden käyttöön. Lisäksi lääketieteen tuomat keinot ovat korvaamaton apu silloin, kun lapsen tai äidin terveys ovat uhattuna. Näitä tilanteita onneksi riskittömissä synnytyksissä on erittäin harvoin. 

Tiina S.

Olen Kainuusta kotoisin oleva, nykyään Tampereella asuva kahden lapsen (synt. 2015 ja 2017) äiti. Toisen lapseni synnytyksessä minulla oli doula mukana. Koin doulan läsnäolon erittäin positiiviseksi ja hyödylliseksi, ja siitä inspiroiduin kouluttautumaan itsekin doulaksi.

Doulana minulle on erityisen tärkeää se, että kunkin synnyttäjän ja perheen toiveet ja tarpeet tulevat mahdollisimman hyvin kuulluksi ja huomioiduksi. Toivoisin voivani auttaa perhettä valmistautumaan rohkeasti ja avoimesti synnytykseen mm. antamalla tietoa ja ohjausta erilaisiin kivunlievitysmenetelmiin liittyen. Jos synnyttäjä niin toivoo, olen mielelläni tukena myös raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

Aikatauluni ovat hyvin joustavat ja pääsen hyvin paikalle kellonajasta riippumatta. Pystyn doulaamaan sekä suomeksi että englanniksi.

Maija

Olen vuonna 1986 syntynyt äiti ja vaimoihminen. Asumme perheen kanssa Tampereen Ikurissa omakotitalossa. Perheeseen kuuluvat miehen ja tyttären (6/14) lisäksi kolme kissaa ja perheemme kasvaa uudella tulokkaalla alkukesästä 2016.

Tampereen Doulapiirin toimintaan lähdin syksyn 2015 aikana Doulapiirin oman koulutuksen kautta. Samana syksynä kävin myös Imetyksen Tuki ry:n imetystiedon peruskurssin ja autteleen tarvittaessa myös imetysasioissa.

Tyttären syntymän koen näin jälkikäteen onnistuneeksi. Toki olin ensin ajatellut vähemmän lääkkeellistä lopputulosta, mutta lähdin kuitenkin avoimin mielin synnytykseen koska en tiennyt mitä se sitten oikeasti on ja miltä ne supistukset oikein tuntuu.

Doulana haluan olla rinnalla läpi odotusajan tukien odottajaa sekä perhettä. Haluan tukea perhettä löytämään heille sopivat keinot ja tavat synnytyksen läpiviemiseen.

Perheestämme löytyy auto, mutta pääasiassa se on miehellä käytössä jolloin itse pystyn suhailemaan bussilla.


Pirita

Hei! Olen vuonna -85 syntynyt kolmen lapsen (-13, -15, -17) äiti Tampereelta. Perheeseemme kuuluu myös koira. Olen ammatiltani lähihoitaja, olen töissä ikäihmisten parissa.

Osallistuin Doulapiirin koulutukseen syksyllä 2016. Osallistuin myös keväällä 2017 imetysohjaajakoulutukseen, joten myös tietämystä siltä osin löytyy. Olen näiden lisäksi käynyt myös synnytyslaulu- sekä lantiontasapainotuskurssin.

Kiinnostukseni doulana toimimisesta on jo pidempään ollut mielessä, ensimmäisen lapsemme syntymän jälkeen ekan kerran (2013), mutta se ajatus sitten jäi vielä kytemään. Toisen lapsemme syntymän jälkeen (2015), aloin jälleen asiaa miettimään.

Omat synnytykset olivat kaikki hyviä kokemuksia, mutta näin jälkikäteen ajatellen, olisi ollut hyvä jos mukana olisi ollut esim doula tai muu enemmän asiasta tietävä.

Haluan olla läsnäoleva doula tulevalle perheelle. Luonteeltani olen rauhallinen, ihmisläheinen. Haluan olla tukena niin äidille kuin tukihenkilölle, perheen toiveet huomioiden. Käytössäni on auto, joten pääsen kulkemaan Tampereen lähikunnissa.

Tiina

Olen -79 syntynyt kolmen pojan äiti Kangasalta. Liityin mukaan Doulapiirin toimintaan syksyllä 2009. 

Doulana pyrin jakamaan synnytäjille paljon tietoa omista kivunhallintakeinoista ja etsimään jokaiselle synnyttäjälle juuri ne hänelle sopivat keinot. Lisäksi pyrin saamaan synnyttäjän innostuneeksi tulevasta synnytystapahtumasta. Tukihenkilön (isän/kumppanin) ollessa mukana pohdimme myös, millä tavoin hän voi olla parhaalla mahdollisella tavalla avuksi synnyttäjälle. Mielestäni erityisesti ensisynnyttäjille doula voi antaa paljon, koska kaikki synnytykseen liittyvä on uutta niin synnyttäjälle kuin tukihenkilöllekin.

Minulle on kunnia-asia lähteä tukemaan synnyttävää naista tai pariskuntaa synnytykseen, joka on varmasti niitä elämän suuria hetkiä. Pyrin myös tukemaan jokaista synnyttäjää yksilönä ja hänen tarpeidensa mukaan. 

Olen pitänyt doulakoulutusta Tampereella syksystä 2011 lähtien.

Yasmine

Olen vuonna -88 syntynyt nainen, nykyään myös vaimo ja ylpeä äiti pienelle pojalle. Opiskelen parasta aikaa sairaanhoitajaksi. Asun Pirkanmaalla, mutta myös Hämeenlinnan seutu on tullut tutuksi.
Olen saanut doulakoulutukseni Tampereen Napapiiri ry:ltä vuonna 2014. Tein ensimmäisen doulaukseni Taysissa keväällä 2015, mutta jouduin pian jättämään tämän antoisan ja kunniakkaan tehtävän oman raskauteni ja lapsemme syntymän vuoksi. Olen tuntenut kovaa poltetta saapua takaisin tähän rakkaaseen vapaaehtoistoimintaan.

Tällä hetkellä oma osallistumiseni doulana synnyttäjän ja perheen tueksi sairaalaan näyttää mahdottomalta, mutta sain Napapiiriltä mahdollisuuden toimia "virtuaalidoulana" sen kaltaista apua, tukea, valmennusta ja neuvoja kaipaaville. Internetin ihmeellinen maailma takaa sen, että voimme olla yhteydessä asiakkaalle sopivimmalla tavalla jopa kenties ilman aikataulullisia ongelmia.
Kaikki eivät välttämättä halua tai tarvitse doulaa itse lapsen syntymän hetkeen, joten olen mielelläni hyödynnettävissä ennen tai jälkeen synnytystä koskevissa asioissa. Valitettavasti doulista on myös ollut pulaa, joten mikäli jäit ilman varsinaista doulaa ja varadoulaa, niin minun kanssani kaikki halukkaat saavat vaihtaa ajatuksia ja saada sitä kautta doulan palveluita vaikka sitten etänä.
Minulla on kokemusta sektiosta, johon päädyin yllättäen jo ponnistusvaiheen ollessa aktiivisesti käynnissä.

Minuun saa siis olla yhteydessä mikäli siihen liittyvät asiat askarruttavat.
Otathan siis yhteyttä sähköpostiini elamaltakaikensain@gmail.com ja sovitaan yhdessä jatkosuunnitelma kohti elämäsi tärkeintä tapahtumaa. :) Yritän myös mahdollisuuksien mukaan käydä doula-illoissa, jossa minua voi tavata ihan kasvotustekin.

Tiia

Hei! Olen Tiia, vuonna -88 syntynyt kahden lapsen äiti. Olen käynyt doulapiirin doulakoulutuksen syksyllä 2016 ja ollut siitä alkaen mukana doulapiirin toiminnassa. Omat lapset ovat syntyneet vuosina -15 ja -17.

Itselläni on ollut doula mukana molemmissa synnytyksissä ja siksi omakohtaisesti olen saanut kokea kuinka iso tuki ja apu doula voi olla. Omat kokemukseni innostivat sitten hakeutumaan koulutukseen ja sitä kautta sain mahdollisuuden itse tarjoutua tueksi muille synnyttäjille.


Doulana haluaisin olla synnyttäjän kanssakulkija raskauden ja synnytyksen aikana. Mielestäni on tärkeää että äiti valmistautuu synnytykseen ja tulee ajatuksineen ja toiveineen myös kuulluksi. Lapsen syntymä on aina elämää mullistava tapahtuma ja sen soisi olevan ihana ja positiivinen kokemus ihan jokaiselle. Olen myös Imetyksen tuki Ry:n imetystukiäiti, joten voin auttaa ja tukea myös imetykseen liittyvissä asioissa synnytyksen jälkeen. Minulla on auto käytössä, joten pääsen hyvin liikkumaan Tampereella ja lähikunnissa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti